Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Beskärning av fruktträd och bärbuskar

september 19 - september 20

På denna kurs får du lära dig hur du kan tänka när du beskär skogsträdgårdens växter. Teori kommer att varvas med praktisk tillämpning av beskärningens ädla konst i Mångfaldsträdgården i Stjärnsund. Merparten av den ätbara växtligheten i trädgården är max sju år gammal med undantag för ett par äldre äppel- och körsbärsträd samt sötrönn och vinbärsbuskar. Fokus på höstens kurs kommer att ligga på JAS (juli, augusti, september) beskärning av dessa äldre träd och buskar samt körsbärsplommon och persika.

Vi går igenom och övar underhållsbeskärning, avlastningsbeskärning och föryngringsbeskärning. Vi kommer diskutera hur växterna på olika sätt kan beskäras samt praktiskt ta bort grenar på de växter som mår bra av beskärning denna årstid. Vi kommer följa upp hur de träd och buskar som beskars i mars 2020 svarat på beskärningen samt hur det gått för träd som beskurits efter att ha betesskadats av rådjur.

Lärare på kursen: Peeter Hüllert, har mer än 30 års kunskap och erfarenhet av odling och trädvård och har idag egen firma för beskärning av fruktträd

Frågor? Kontakta  annevi.lakemountain@gmail.com

Detaljer

Börjar:
september 19
Slutar:
september 20