Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Aktivitet: Pilgrimsvandring Södra Dalarna

juli 24, 2014 - juli 27, 2014

3.450 kr

Vandra mellan Södra Dalarnas vackraste pärlor!

Med start och slut i Stjärnsund kommer vi att vandra de vackraste vägar, längs sjöar, över berg och genom skog till de kulturhistoriskt rika idyllerna Dala Husby och Kloster. Vi kommer att vandra långsamt ömsom i tystnad ömsom i samtal. Börja dagarna med QiGong. Sova på en Kursgård, en Kungsgård och en Herrgård.

Att pilgrimsvandra har sin tradition i den katolska kyrkan, man gick för att söka syndernas förlåtelse och för att korta ner tiden i skärselden. Redan på medeltiden började emellertid människor gå längs de stora pilgrimslederna utan att ha direkt religiösa skäl. Än idag är en vanlig fråga mellan människor som möts utmed vägen ”Varför går du här?”

Vi har alla olika anledningar att vandra, kanske behöver vi tid att fundera över livet, söka svar på någon inre fråga, över ett nytt steg i livet, att bearbeta en sorg eller helt enkelt en längtan att vandra ute i vacker natur.

24 – 27 juli 7 – 10 augusti 4 – 7 september

P R O G R A M

Torsdag Samling på Fridhem i Stjärnsund kl. 18.00 till middag. Hemlagad och vegetarisk. Under kvällen samtal om vandringen samt ett kortare rörelsepass.

Fredag Efter QiGong och frukost vandrar vi längs banvallen (nedlagda Byvalla-Långshyttans
järnväg). Vi passerar Långshyttan och anländer framåt eftermiddagen till Husby Kungsgård där vi äter middag och övernattar. Vi går på grusväg, asfalt och skogsväg. Ca 18 km.

Lördag Vi går längs med Dalälven, följer Husbyringen förbi Flinesjön, naturreservat och upp till Kloster. 12 km, asfalt och grusväg.

Söndag Vi följer en historisk vandringsled som följer den gamla vandrings- & klövjestigen från 1600-talet, som var drottning Kristinas resväg ner till Stjärnsund där vi avslutar med lunch på herrgården. 10 km grusväg och skogsstig.

Organisatör och ledare i samarbete med Fridhems kursgård, Ulla Kleberg. Inspirerad av vandringar på leden till Santiago de Compostella och att undersöka den närmaste omgivningen. Ulla bor i Stjärnsund sedan 28 år och arbetar bland annat som massör och Qigongledare.

Kostnad 3 450 kr för vandring med ledare, mat, logi i dubbelrum, qi gong, rörelsepass och transport av väskor ingår. OBS! Egna lakan behövs på två ställen.

Ring eller maila om du är nyfiken på att vandra med oss i sommar!
Ulla Kleberg 0225-80046 – 070-24 99 573 – centrovita@hotmail.com

Detaljer

Börjar:
juli 24, 2014
Slutar:
juli 27, 2014
Pris:
3.450 kr

Arrangör

Ulla Kleberg
Telefon:
070-24 99 573
E-post:
centrovita@hotmail.com

Plats

Fridhems Kursgård
Stjärnsund, + Google Map