Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Tyst insiktsmeditation under fyra dagar

februari 24 - februari 28

”Jag vill tacka för en otroligt givande resa. En av de bästa och mest omvälvande jag har varit med om. Tusen tack och kärlek!”
OBS – Länken till ansökningsformuläret finns allra längst ner i texten. Den 31:a januari går vi igenom ansökningarna och lottar därefter ut platser. Senare anmälan till reservplatslistan går att göra ända fram till kursstart.
                    ➖
Söker du klarhet? Är du redo att möta dig själv?
Vill du leva ett liv där du samspelar med andra människor på ett mer njutbart och oproblematiskt sätt? Vill du bryta destruktiva relationsmönster? Kanske känner du dig vilsen och letar efter ett sätt att hitta tillbaks till dig själv? Eller känner du dig färdig med ett ständigt tänkande kring rätt och fel? Kanske vill du bara göra ett redan fantastiskt liv ännu mer okomplicerat?
Den här kursen passar dig som vill fördjupa dig i dig själv och ditt liv, och förändra livet till det bättre. Den lämpar sig också för dig som har svårt att släppa det förgångna och oro för framtiden, och som nu istället vill få se möjligheterna i livet här och nu.
Kursen hålls på Fridhems kursgård i vackra Stjärnsund i Dalarna. Du kommer att få verktyg för att se dig mindre som ett offer för yttre omständigheter och istället känna en behaglig känsla av acceptans och kontroll över ditt eget liv. Du kommer också att ha lättare för att stanna kvar i obekväma situationer.
                    ➖
Insiktsmeditation med kroppen som objekt
Under fyra dagar i tystnad och utan kommunikation, ögonkontakt eller kroppskontakt mellan kursdeltagarna, eller distraktion från yttervärlden får du möjlighet att titta närmare på dig själv och på det du bär på. Du kommer att få lära dig en välbeprövad meditationsteknik för att stilla sinnet, bortanför tankarna, med hjälp av andning och medvetenhet om kroppen.
 Under kurstiden följer vi några enkla regler:
1. Vi avstår under fyra dagar från att skada någon levande varelse, inklusive oss själva.
2. Vi avstår under fyra dagar från all form av sexuell aktivitet.
3. Vi avstår under fyra dagar från alla andra andliga praktiker, inklusive bön, yoga, andningsövningar etc.
4. Vi avstår under fyra dagar från alla former av berusningsmedel, inklusive koffein och nikotin.
5. Vi tar fyra dagars paus från all form av media, läsning, skrivande, telefonsamtal, sms etc.
6. Vi avstår under fyra dagar från all kommunikation, inklusive ögonkontakt med andra deltagare.
Vi är inte här i första hand som grupp, utan som enskilda individer, med en gemensam strävan till självständighet, självkännedom, lycka och inre harmoni. Om du deltar på kursen med en partner eller vän så ombeds du beakta detta extra noga. Du gör kursen ensam, och tiden på kursen ägnar du åt dig själv. Du observerar inåt för att lära känna dig själv bättre. Det är också därför som du under fyra dagar ombeds att lämna ifrån dig mobiltelefon, papper, penna, dator och andliga skrifter eller attribut.
Det här är ingen rekreationskurs eller möjlighet att få vila från dig själv. Tvärtom är schemat mycket intensivt och insiktsmeditation med andningen och kroppen som objekt är mycket krävande. Kursen kommer att ge dig en djupare kontakt med dig själv och du kommer att lösa upp mycket av det som idag förhindrar dig att leva ditt liv i kärlek och närvaro.
Du kommer att få möta delar av dig själv som du annars flyr ifrån. Det kommer att vara smärtsamt, och vi ber dig därför att bara anmäla dig om du ämnar stanna hela kursen ut, oavsett vad du möter i dig själv.
Vi lär ut en teknik, inte en filosofi. Du är välkommen att delta oavsett din nuvarande världsåskådning. Kursen lämpar sig för alla, och du behöver ingen tidigare erfarenhet av meditation för att kunna tillgodogöra dig kursinnehållet.
Du kommer att serveras frukost, lunch och kvällsfrukt. Maten är ekologisk, vegansk, kostnadsfri, enkel och lagad med omtanke. Låt oss veta om du har några matallergier, så ser vi till att du får bästa möjliga kost. I övrigt ber vi dig att ha ambitionen att leva i en anda av försakelse och tacksamhet.
DAGSSCHEMA Ankomstdag
13.00 Tidigast ankomst
17.00 Senast ankomst
17.30 Praktisk information
18.30 Lättare måltid
20.00 Meditation, tystnad inleds och följs till dag 4
21.00 Nattvila
DAGSSCHEMA Dag 1-3
04.30 Väckning
05.00 Gruppmeditation
06.00 Enskild meditation
07.00 Frukost och vila
08.30 Gruppmeditation
09.30 Enskild meditation
11.00 Lunch, frågestund och vila
13.00 Gruppmeditation
14.00 Enskild meditation
16.00 Gruppmeditation
17.00 Frukt och vila
18.00 Meditation och teori
19.00 Enskild meditation
20.00 Gruppmeditation
20.30 Meditation med tema osjälvisk kärlek
21.00 Frågestund och Nattvila
DAGSSCHEMA Avslutningsdag
04.30 Väckning
05.00 Gruppmeditation
06.00 Enskild meditation
07.00 Frukost och vila
08.30 Gruppmeditation
09.30 Meditation med tema osjälvisk kärlek
10.00 Tystnaden bryts
12.00 Lunch, avslutande teoripass, frågestund och uppsamling.
14.00 Gemensam städning och kursens avslutande.
                    ➖
Pris och datum:
Kursen startar onsdagen den 24/2 och slutar efter lunch söndagen 28/2
Kursen är kostnadsfri. Du betalar heller ingenting för kost och logi eller undervisning. När kursen är över kommer du att ges möjlighet att skänka en förbehållslös gåva om du så önskar. Gåvans storlek spelar ingen roll, så länge den ges med rent hjärta och genuin vilja. Gåvan ges om du känner att du har blivit hjälpt av kursen och om du vill ge andra samma möjlighet som du själv har fått.
Anmälan sker genom att fylla i detta formulär: https://forms.gle/EdXRxGutuKtey7gD9
Vid frågor, ring eller maila:
Kelsey Philip 0723 – 53 57 47
Koordinator
Jonathan Möller 0735 – 07 77 05
Meditationslärare
Efter din anmälan kommer du få ett mail med mer detaljer, och med bra tips på hur du kan förbereda dig inför kursen.
                    ➖
OBS – På grund av Covid-19 kommer vi att ha färre platser än vi tidigare haft. Vi förutsätter vi att du är frisk och symptomfri. Kom inte om du har förkylningssymptom. Vi kommer att ha till handsprit på samtliga toaletter och allmänna utrymmen och vi erbjuder munskydd och kommer att se till att avståndet på 1,5-2 meter hålls i kurssalen.
                    ➖
Sagt av tidigare deltagare:
”Det finns inga ord som kan beskriva hur välkommen och trygg jag kände mig (…) Väldigt väl förklarat och med massa värme.”
”Jag processar fortfarande (…) Jag vill bara tacka från djupet av mitt hjärta för att ni gör det här. Det har gett mig en nystart och så mycket inspiration för så mycket, även om det bara är början på min resa inåt. Hoppas att vi ses igen!”
”Jag hade aldrig mediterat innan. Detta var en perfekt crashcourse i hur jag kan fortsätta meditera i framtiden (…) Jag har förbrukat nikotin dagligen i över 10 år, men med denna kurs och Jonathans ord så är begäret inte längre i min kropp. Ni är fantastiska!”
Bara ren och skär tacksamhet till er (…) Glada och varma ansikten och mycket kärlek och värme. (…) Smaksensationer! Maten hjälpte oerhört mycket, speciellt i de tunga stunderna.”
”Jättebra teorisessioner! (…) Otroligt väl lett!”
”Tusen tusen tack!”
”Det var väl förklarat och Jonathans ledande fick mig att känna mig lugn och accepterande mot mig själv, även när det var tufft. (…) Den här upplevelsen har varit så otroligt närande och insiktsfull för mig.”
”Ett tufft schema med rutiner som funkade otroligt bra. Riktigt utmanande retreat (…) Känns bara fantastiskt att ha upplevt detta med er. På återseende!”
”Tydligt och lättförståeligt upplägg som varit till hjälp (…) Väldigt väl förklarat. Exemplarisk instruktör med behaglig röst som jag saknar ibland när jag mediterar själv. Vill tacka från hela mitt hjärta att ni tagit hand om mig, servat och väglett mig i min inre resa.”
“Jag är evigt tacksam över vad detta har gett mig. (…) Jag känner att jag fått livsnycklar hur jag på ett mer harmoniskt sätt kan hantera livets stress på bästa möjliga sätt utifrån mina förutsättningar. “
”Längtar att sitta längre. Jag älskar rutinerna i detta.”
”Väldigt tydligt (…) Jag kände mig otroligt omhändertagen och trygg.”
                    ➖
Ansökningsformulär:

Detaljer

Börjar:
februari 24
Slutar:
februari 28