Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Vi bryr oss om varandra – information om Coronavirus

mars 17 - augusti 31

Fridhems förhållningssätt till Corona-viruset (Covid-19): Vi bryr oss om varandra. 
Fridhem följer utvecklingen avseende Corona-viruset (Covid-19) med avsikt att stödja individer och våra kurser på bästa sätt. Vi håller oss uppdaterade genom Folkhälsomyndigheten, MSB – Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (Utrikesdepartementet) och Utrikesdepartementet och kommer att följa deras rekommendationer framöver.

Vi håller kursgården och vandrarhemmet öppet som vanligt, även om aktiviteten på Fridhem är mycket begränsad. Vi vill hålla en medvetenhet om en flexibel begränsning av antal personer som samlas samtidig på ett ställe, och äldre personer och personer i riskgruppen ber vi stanna hemma. Håll dig hemma också om du är sjuk för att undvika att smitta på och omkring Fridhem.

Vi kommer att se till att det finns handsprit i matsalen på Fridhem att använda före och efter måltider och på samtliga toaletter.

Om du handlar lösviktsvaror i vårt Ekoskafferi ber vi dig använda plasthandskar som finns tillgängliga på bordet i Ekoskafferiet.

Det finns också en högre riskspridning när du vistats utomlands. Vi vill ber därför er som har vistats i riskzonerna att vänta på att delta i en kurs eller retreat hos oss tills du har passerat inkubationstiden på 14 dagar från din återkomst. Om du kommer från storstäderna i Sverige framförallt Stockholm  ber vi dig vara extra varsam och följa instruktionerna nedan noggrant. 

Vi ber er som har vanliga förkylningssymtom som hosta, nysningar och rinnande näsa att följa rekommendationerna från folkhälsomyndigheten nedan för att undvika spridning av infektioner, oavsett virustyp.

Undvik att vidröra ansiktet eller ögonen

Undvik nära kontakt med sjuka människor

Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltider, mathantering och efter toalettbesök

Använd Handsprit som ett alternativ när du inte har möjlighet att handtvättas

Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappershandduk förhindrar du att infektioner sprids i din miljö eller från att förorena händerna.

Och till sist. Don´t panic, var bara uppmärksam
och om du vill ha mer information följ WHO https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

Om du av någon anledning vill avboka ditt boende eller om du är kursledare och vill avboka din kurs så håller vi oss till de ordinarie avbokningsreglerna, 2 veckor i förväg för bokad grupp/kurs och 24 tim i förväg för vandrarhems bäddar för att inte behöva betala något.

Detaljer

Börjar:
mars 17
Slutar:
augusti 31