Håll en kurs på Fridhem

Fridhem ligger i det vackra och levande brukssamhället Stjärnsund i södra Dalarna, två och en halv timmes bilfärd från Stockholm. Fridhems kursgård har en bred verksamhet och ett varierat och rikt utbud av kurser.

Det finns två fina kurssalar på Fridhem. Den ena salen är anpassad för fysisk aktivitet med bra ljudanläggning, yogamattor, filtar, kuddar, meditationsstolar och fint dansgolv. Den andra är utrustad med whiteboard, projektor, stolar och bord för workshops, undervisning och föreläsningar. Det går bra att boka salarna var för sig eller samtidigt för större event. Intill finner du vackra trädgårdar, promenadstråk i skogen samt sjöar för rekreation och utomhuslärande.

Lokalhyra

2 timmar = 250:- /kurssal
4 timmar = 500:- /kurssal
8 timmar = 750:- /kurssal
24 timmar = 1000:-/kurssal
Hela Fridhem (samtliga bäddar, kurssalar, kök och matsal) kostar 8000:- /dygn
Hyra av kök 5oo kr/dag
Hyra verkstad vid kurser 750kr/dag
Fler alternativ för priser för lokalhyra samt helpension och vandrarhem hittar du här!

Mat

I vårt storkök på Fridhem lagas mat till kurser, evenemang  och slutna sällskap. Det går också bra att hyra köket för fester, födelsedagar, bröllop mm och ta med egen kock eller anlita någon av våra kockar. Vi tycker att maten är en viktig del av det goda i livet. Den ska ge näring till både kropp och själ och vara en upplevelse för alla sinnen. Vårt lakto-ovo-vegetariska kök är färgrikt och doftande. Vi väljer helst ekologiska produkter och främst från lokala producenter, och allra helst ifrån Stjärnsund. Inspirationen hämtar vi från jordens alla hörn och med glädje och kreativitet lagar vi välsmakande vegetarisk mat. Självklart hjälper vi dig med allergi att äta som du behöver.  Det finns också ett gästkök för vandrarhems-gäster på Fridhem.

Boende

Fridhem har 28 bäddar fördelade på 8 sovrum (enkel, dubbel och flerbäddsrum), en stor matsal med plats för 60 gäster och ett samlingsrum med brasa för samkväm. Kursdeltagarna betalar själva för kost och logi direkt till Fridhem, eller efter överenskommelse till arrangören som sedan betalar till Fridhem.

Se priser för logi här 

 Hur fungerar det – vem gör vad?

  • Varje kurs får tillgång till en kursvärd som hjälper kursarrangören med praktiska saker före och under kursen. Denna person brukar, i utbyte, få vara deltagare på kursen gratis om det inte är en sluten grupp.
  • Anmälan till kurser görs direkt till dig som kursarrangör
  • En kursledare bor och äter gratis under kursen.
  • Du som kursarrangör betalar lokalhyra
  • Fridhem har en hemsida och en facebooksida där alla kurser marknadsförs. Vi sätter även upp flyers på anslagstavlor i trakten. I övrigt är det upp till  kursarrangören att göra reklam för sin egen kurs.

För mer information eller bokning kontakta Ulla eller Aiva på mail fridhem.stjarnsund@gmail.com