Om Stiftelsen Stjärnsund

Stiftelsen Stjärnsund med Fridhem som mötesplats är ett välkomnar människor i alla åldrar, som träffas för att umgås, arbeta och vara kreativa. Vi som är aktiva i lokalsamhället träffas här för gemensamma måltider, yoga, dans, filmvisning, pysselkvällar eller annat som någon känt sig inspirerad att anordna.

Aktiviteterna skiftar och mycket skapas ur spontanitet och lekfullhet. Tillsammans bidrar vi till en härlig och accepterande atmosfär med utrymme för växande och kreativa idéer. Genom ideellt engagemang bedriver Fridhem vandrarhem, secondhand butik, ekoskafferi, konstgalleri samt en mångfaldsträdgård med volontärverksamhet. Fridhem bedriver även kursverksamhet och hyr lokaler, exempelvis till bröllop eller konferenser.

Ända sedan starten av Stiftelsen Stjärnsund 1984 har trädgården och dess odlingar haft en central plats i verksamheten och har så även idag. Sedan 2013 har också Fridhems trädgård fått nytt liv genom Permakultur Stjärnsund, som nu attraherar och inspirerar många människor att komma hit. Som besökare, volontärer eller kursdeltagare och många inspireras att stanna. Varje sommar kommer volontärer från hela världen och deltar i verksamheten och trädgården. Odlingarna blomstrar, kreativiteten är på topp och många nya projekt startas. Fokus är inte bara på Fridhem, utan på hela Stjärnsund. Visionen är att skapa en Levande Eko Bygd.

Stjärnsund är också ett sommarparadis med mycket möjligheter till uteliv; paddla kanot, fiska, vandra längs leder, bada eller besöka caféer och sommarbutiker.

Välkommen till möten och samvaro i en kärleksfull miljö!