Man in mission

“Man in mission” vill uppmuntra till en sund manlighet där män stödjer varandra för att bidra till en mer hållbar omvärld, på både det personliga och det mänskliga planet.
Helgen erbjuder inspiration och stöd i att växa som man, medmänniska och ledare. Vi berör teman såsom känslor, självinsikt, integritet och riktning. Vi bjuder in till ett sammanhang som inte bygger på konkurrens, viljan att ha mer eller vara bättre än någon annan, utan snarare att samverka och skapa förutsättningar för att ge och dela med oss av våra gåvor och erfarenheter.
Kursen vänder sig till både företagare och privatpersoner, till män oavsett sexuell, politisk, religiös/icke-religiös eller kulturell orientering samt samhällsstatus.
 
DAGARNARS UPPLÄGG
Helgens tema handlar om att hitta sin väg i livet, att möta utmaningar, att vända motgång och bitterhet till medgång och framgång. Att se bortom sin prestation och bli påmind om livets djupare skeenden och ta vara på vår egen längtan. Kursen hjälper dig bland annat att hitta din drivkraft och hur du kan ge uttryck för den i större utsträckning. “Vilka är dina hinder och hur kan du övervinna dem?” Varje dag kommer vi att i mindre grupper få möjlighet att samtala och reflektera utifrån det vi upplevt och hur vi kan integrera det i våra liv genom cirkelsamtal inspirerade av ursprungsfolkens samtalsteknik.
 
FYRA ARKETYPER
Vi hämtar inspiration från en psykologisk modell som utgår från fyra aspekter av vår personlighet: Kungen (överblick och riktning), Krigaren (handlingskraft och gränssättande), Älskaren (sinnlighet och kreativitet) och Magikern (förståelse och intuition). Modellen är utarbetad av professor Robert Moore, utifrån Carl Jungs teori om arketyper. Kursen inspirerar oss att hitta våra inre goda egenskaper och en målinriktad och fokuserad strävan mot både egen utveckling och världens väl, i broderskap med andra män. Detta leder i regel till större självinsikt och en starkare upplevelse av mening.
 
KURSLEDNING
Kalle Grill: Docent i filosofi vid Umeå universitet och professionell samtalsledare och filosofisk rådgivare. Kalle bidrar utifrån sin långa erfarenhet av att leda grupper i process och i dialog kring livsfilosofiska teman. Ordförande för den nordiska grenen av den internationella mansföreningen The ManKind Project.
Lyssna på Kalles tankar om manlighet i P1: https://sverigesradio.se/avsnitt/474884.
Fredrik Swahn: Kursledare och musiker med examen från musikhögskolan, huvudroller i flera musikaler och flera inspelade album med egen musik. Fredrik bidrar utifrån sin långa erfarenhet som kursledare inom tantra, parcoaching, röst och sång. Hans inspirerande musik löper också som en röd tråd genom helgen.
Grundare: Man in Mission-konceptet skapades av Peter Elmberg 2012 och har i huvudsak utvecklats med Kalle Grill, samt även Fredrik Swahn, Gösta Tingström, Stephen Hinton, Göran Danred mfl. Man in Mission hålls nu för 11:e gången och närmare 200 personer har hittills gått kursen.
 
BOKNING:
Ordinarie pris: 5500:- inklusive mat och boende i delat rum.
Early bird 1, senast 31/8: 4700:-
​Early bird 2, senast 13/9: 5100:-
Under 25/arbetslös/tidigare deltagare: 4500:- SEK
Betala via biljettlänken och du får en möjlighet att välja till en försäkring om du skulle bli sjuk (se till att klicka bort om du inte vill ha):
Boende och vällagad vegetarisk mat ingår hela helgen www.frid.nu
För dig som gått kursen tidigare är du välkommen för priset “Under 25 år”.
 
MAT OCH BOENDE
Fridhem serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.
Ta med lakan och handduk.
Var och en städar sitt rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr. Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.
Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass).
Tag med kläder för utomhusaktiviteter
 
FEEDBACK FRÅN TIDIGARE KURSOMGÅNGAR
“Tack för en underbar helg. Fantastiskt att ni ger detta till män!”
“Bra på att skapa trygghet och gruppkänsla.Vet inte vad som kan bli bättre.”
“Fantastiskt innehåll och perfekt timing och logistik som lyckas öppna var och en för den “goda” manliga kraften.”
“Himmelsk musik, underbar miljö, Kunniga ledare.”
“Härligt att möta nya män under dessa former!”
“Lugn, Öppenhet, Ärlighet-Stor värme och tack!”
“Övningarna, gemenskapen, musiken, energin och känslan har varit helt underbart!”
“Denna helg har varit helt fantastiskt omtumlande med alla känslor, den bästa på mycket länge.”
“Mycket bra! Delningarna var fantastiska.

Datum

2023-10-13 - 15

Time

18:30 - 16:00

Organizer

Kalle Grill och Fredrik Swahn